Nervös

Shit vad jag är nervös inför ikväll/natt... Hoppas verkligen att det ska gå bra och att hon inte blir berörd!

Gott Nytt År på Er !!

Big No

Nej träning har stått på schemat idag. Hon lyssnar så fint och jag fick så bra reaktioner från henne =) Det märks att hon ändå är snabb på " att ta åt sig ". När det gäller mat tider så började jag att ställa ned skålen och hon rusade fram, lyfte upp skålen och efter 2-3 ggr satt hon snällt och väntade på " varsågod " Så ska det vara att lära hundar =))

SNÖ!

Det har snöat inatt, en halvmeter. Lyra försvann under snön =) Hon såg för rolig ut, hahah Har tränat dålig under julen men ska ta igen det i veckan hade jag tänkt.


Jag undrar...

Varför sitter det en dosa på halsbandet???????????


Haha

Även jag har en sån här =)


Video!

Hon gillar sina spel =)


Niille teistä on Suomessa

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta kaikki veljet ja sisaret ja Suomessa =)))

Hennes första Jul

Den har gått bara bra. Hon tyckte granen var ett intressant inslag i vårt hem =) Men faktiskt så har hon efter första titten låtit den vara ( ta i trä )
Även hon har ikväll fått sig liiite julmat, dvs, en köttbulle och en prinskorv. Smaskens var det ju!

Från oss

Vi vill önska alla en riktigt God Jul !


Vaccination

Eftersom att Lyra fick nån konstig reaktion  i öron för ett tag sen så ville vetrinären skjuta på hennes vacc. Sagt och gjort och vi var dit idag. Å bara positiva reaktioner från både hund och de som jobbar där ! Stor eloge till de! Dom är verkligen proffisionella och vänliga och de ser hunden!

Skulle verkligen inte ha ha gjort kompost staket, hon vägrar ju att komma in! Hon trivs verkligen där ute, hahaha

Kompost staket

De håller på att bygga staket vid vår uteplats. Men de har inte kommit längre än att de har satt upp stolparna och tvärslåerna, inga plankor har synts till, så då får man göra ett eget staket av kompotgaller. Funkar fint och Lyra är tok glad att hon kan vara där ute och springa lös.

Så roligt att hon vill inte komma in. Har insett oxå att inkallnings träningen inte har funkat så det måste tränas väldigt mycket mera! Nu när hon var ute så höll jag inte på att få in henne. Lockande och pockande hjälpte inte. Inte godis heller. Hon bara sprang runt som en galning =)

Men hon kommer nog att bli trött nu =)

Video

Smartisen =)



Tjockisen =)

Var och vägde Lyra nu. 17,1 kg vacker Vit Herdehund har vi!

Visst är hon söt?


Video

Lyra med sina aktiveringsaker =)
Ignorera bakrundsljuden =)


Lyra leker

Nu ikväll började Toivo att leka med Lyra. Det tyckte jag var liiite konstigt för de brukar inte busa med varann inomhus... Så jag började att studera deras lek.

Om vi säger så här, de spelar i olika ligor =)
Toivo han vill " leka " vuxenlekar av nån konstig anledning och Lyra vill bara leka. Så hon tyckte att han hade ett konstigt lekbeteende och stod mest bara still och såg fundersam ut =)))

Så det blev till att avstyra Toivo´s " lek "
=)

Lyra och snön

Nu har det ju kommit ganska mkt med snö och Lyra är överförtjust! Hon har sååå roligt när vi är ute på våra promenader att hon vill inte ens komma in =)



Tänder

Idag kom det ut en litenliten tand. Nu har jag 2 av hennes tänder =)

Ny vecka

Har under helgen tränat lite allt möjligt. I lördags var vi och hängde utanför konsum där det var några som bjöd på grillad korv och glögg. Även Lyra fick sig en korv =)
Har börjat att fundera inför hur man ska göra vid nyår och dessa raketer. Som tur är så bryr sig inte Bella sig om dom så jag har funderat att Lyra och hon ska få vara med varann på nyår i svärmors källare. Å så sitter man där med dem tills det hela över... Eller finns en annan lösning?
Jag vill ju absolut inte ha en hund som är rädd för raketer och som ev kan bli skott rädd.

Lite bilder


Händelserik dag

Efter jobbet tog jag med mig Lyra till ännu en djuraffär där vi inte vart förr. Det gick bra. Sen tog vi en vända på stan och efter det blev det bus med en jämngammal pointer valp. Gisses vad de lekte =) De hade så skoj så det kändes nästan lite taskigt att bryta leken, haha

Givetvis hade jag inte kameran med.... ;)

2 valpar =)

De som känner min Toivo vet att han är barnslig, =) Så just nu är det som att vi har 2 valpar här, hahah
Å Toivo han är 7 år... Men fortfarande lika lekfull som när han var valp... Dock går det att tygla honom nu =) Han har en tendens att sno Lyra´s leksaker och helst de små som han kan kasta runt =) Sen när Lyra kommer och vill leka så släpper han bara leksaken och går därifrån! Snäll är han. Lyra brukar typ hänga i hans öron och han är så försiktig när han säger " att detta gör ont " Bara en snabb markering, en lätt markering och så är allt frid och fröjd.
Skönt att de kommer överens!

Lyra var riktigt duktig på ligg träning nu, lyssnar bra och vill.  Duktig är hon !



Mörkrädd =)

For med Lyra på klubben nu i eftermiddags.  Först gick vi en sväng i skogen där det var mörkt och lite skumt. Märkte att hon var lite låg så utan de andra hundarna är hon nog lite smyg mörkrädd lill snuttan min =) Efter skogsrundan tränade vi kontakt vid sidan. I början ville hon inte alls vara med utan var ofukoserad och lyssnade på annat. Men efter några övningar släppte det och hon insåg att vi hade ju roligt =)

Vi avslutade allt med lite lek på parkeringen och nu sover hon. Ikväll blir det lite ligg träning och Nej övningar.

Träningskväll 5

Oj vad nöjd jag är ! Lyra var så duktig! Idag bestod hundträningen av " naturliga " hundmöten. Vi delade upp oss i 2 delar och så gick vi efter en gångstig som bildar en triangel. Lyra skötte sig så fint =) Jag blir sååå glad!
Tränade bara en halvtimme men nu ska jag nog börja utöka tiden men jag tror att dessa träningskvällar snart gör vinteruppehåll... =(

Typiskt... Men då får jag väl dra med mig några och göra en egen träningskväll !!

Söndags träning

Tog Lyra med mig till Johanna´s hundkurs på Umedalen. Där tränade vi lite sitt och fokus men mest miljöträning. Lyra skötte ganska fint och hon hittade även en kompis att busa med =)

Nu är hon jätte trött och sover och när hon vaknar blir det lite mer träning.

Inkallning

Innan jobbet idag tränade vi på klossen och det gick fint. När jag nu kommit hem från jobbet så gick jag till det inhängnade dagis här bredvid och gömde mig för Lyra. Vad rolig hon såg ut när hon insåg att hon " tappat " bort mig =)

Så körde vi oxå lite inkallning och gler gömma övningar. Nu hoppas jag att hon blir lite tröttare, =)

På söndag ska jag ev. ut till Umedalen och träffa Johanna fr. jobbet. Hon har en hundkurs där och duktig är hon =)

Vi tränar lite

Datorn har rasat igen och den gamla är DÅLIG. Men vi tränar på. Lite sitt, lite ligg, lite kloss, lite position och fokus =)
Har lämnat henne hemma själv måndag och tisdag utan problem. Idag fick hon va hos min mamma. Å det är så skönt att hon är snäll när hon e ensam hemma. Har haft nog med sånna problem med en annan hund jag hade,

Har försökt att söka info om IPO spår men inte hittat nå bra ännu... Tips ?? Vill inte köra lydnaden i IPO eller skyddet utan bara spåret...


RSS 2.0