Ny

Köpte en liten goseleksak till Lyra.

Hon älskar den, hihi <3


Planer

Helgen kommer att innefatta mycket för lilla Lyra. Fredag- Söndag är det tävlingar på klubben och givetvis ska vi dit och titta =) Sen på Söndag kväll har vi mest troligen en kurs som vi ska på. Om det återkommer jag =)

I dagarna 3 har vi tränat på lite " fot ", eller fot och fot, mer hålla kontakt och följa med matte när hon går =) Gör hon inte starthopp så sitter hon helt enkelt bara kvar, hahah Jag har faktiskt aldrig vart med om liknade hund ;)

En stund på brukshundklubben

Eftersom att det var träningskväll ikväll så tog jag med Lyra dit. Inte för att träna utan bara för att titta. Gick fint det. Att det oxå hade skott träning gjorde inte saken sämre. Vi höll oss ibakgrunden och jag kunde inte se nån rektion på Lyra när skotten gick av.

Nu var vi ju iofs långt borta från där de sköt och sen hade hon fullt upp med att titta på folket och alla hundarna.

Vill ge en uppmaning till hundfolk. Om ni vet av att ni har en hund som gör utfall/vaktar bilen så lämnar man den inte i bilen, endast fastknuten i nackstödet, utan bur och bagaget öppen! Sen att man som ägare till huunden inte ens befinner sig i närheten av bilen gör inte saken bättre. Det tycker jag är dålig stil! Vad hade hänt om kopplet gått av??


Kanske...

... Att jag ha världens finaste hund =)


Några bilder från nyss =)

Glad hund :)


Spår =)

La ut ett nytt spår idag. Ungefär lika långt och korv som slutföremål. Denna gång fick det ligga lite längre. När jag närmade mig spåret med henne så gick jag typ tvärsöver det och snabbt fann hon att där var nått spår hon kunde följa. Hon var inte alls lika tveksam som förra dan. Sen i själva spåret så gick det bättre och lite fortare =)

Inte fortare så att hon fuskade utan bara som i att " jag vet att jag närsomhelst kan finna nå gott "  Såg att om hon fick lite tapp så stannde hon upp och försökte själv lösa problemet. Å det gjorde hon eftersom att hon hittede korven =)

Själv var jag bara tyst och hakade på i kopplet. När hon hittade korven hade vi en liten mys stund där vid slutet och så promenixa vi hem igen.

<3

Spårat nyss!

La ett rakt spår ca 75 m. Hade korv som slutföremål. Sen gick jag och Lyra det. Hon var lite osäker i början och förstod inte riktigt vad hon skulle göra men sen började hon följa spåret. Hon gick sakta och lugnt.  Hon stannade till under spåret och tittade lite på mig, som om att hon undrade om det var så här hon skulle göra =)

Men så hittade hon en lite korvgömma i skogen. Gjorde mitt bästa för att skapa en sån bra minnesbild som möjligt =)

Så det får bli några till sånna här koppel spårningar innan jag lägger på sele och lina. Hoppas oxå att vädret håller i sig hela veckan så att man kan lägga några till spår.

Det var riktigt roligt att se henne arbeta ordentligt och nu ligger hon utslagen på golvet =)

Lite träning

Vi kör stenhårt på inkallningsövningar vi. Idag fick jag dessutom gratis störning iform av lekande barn och andra hundar. Det var faktiskt bara 1 ggr som hon inte lyssnade men i övrigt gick det bra.. =) Det är ju dessutom så mycket roligare att vara ute och träna nu när all snö nästan är borta.

Har planer på att lägga ett nybörjar spår i veckan. Det ska bli grymt skoj!!


RSS 2.0