Oooops

Vi är inte lata, bara dålig på uppdatering. Har tränat lite inkallning, ingångar mm. Tog på henne Toivo´s gamla spårsele häromdanmen den var lite liten =) Iofs, hon väger 25kg och Toivo 18... Kan ha nå med det att göra. =)

Idag

Tog med mig husse ut på träningen. Jag skulle träna nej/inkallning.
Gick riktigt bra det, efter ett tag vill säga =) 


Massage och täcke

Idag var det dags för ännu en massage stund för Bella. Hon var så duktig. Förut har hon suttit i ett hörn och tryckt under massagen men nu var hon jätte avslappnad och inte det minsta stressad. Hon har nog kommit på hur skönt det är =)

Vi provade även ut ett Back on Track täcke till henne. Ska köpa det nästa vecka hade jag tänkt. Så det får bli ett sommar täcke och till vinter kastar jag bara på ett vanligt vintertäcke ovanpå det när vi ska ut.

Arg som ett Bi !!

Nu kom jag just in med Lyra. Vi har bara vart ute på vår gård och tränat inkallning. Hade lina på :P
Jo det gick fint men så tyckte Lyra att, Nej du, inte vill väl jag komma och så sprang hon glatt vidare. Jaha tyckte jag, klara dig själv då!

Sen när hon just hade fattat vinken att jag skulle inte försöka locka på henne och att hon ville ju vara med mig så hände det en sak. En hund kom lös i full fart mot oss! Jag gick arg mot denna hund och sa att han var inte välkommen fram till Lyra. Han brydde sig inte. Han var snäll ( fet unghunds labbe ) men det spelar ju lixom ingen roll. Jag måste ju dessutom visa för Lyra att här är det jag som tar kommandot! Well, han som (inte) äger hunden (han har "hunddagis") kom fram och försökte ta hunden, gick väl sådär... Han fick fast hunden och det som gör mig mest arg är att han bad inte ens om ursäkt!
Hade det vart jag hade jag 1: Skämms något grymt, 2: Bett om ursäkt 1000 ggr och 3: Sagt till "min" hund att sådär jag gör man "icket"!

Så gick träningen bra? Nej, grymt misslyckad i och med detta.

Duktig är hon!

Lyra och metallen.


Promenad och kaniner

Träning bestod av sitt till stå = Nema problemas. Börja bekanta sig med metallapporten = Nemas problemas. Inkallning = Problemas, =) Nä inte så farligt, bara det att hon inte ville komma. Men jag hade lina och jag hade nya trix att ta till.

Sen en promenad då Ludde följde med. Å han hade så roligt på den promenaden. Han hittade kaniner. Kaninerna å andra sidan tyckte kanske inte att det var lika skoj... Så jag tror att Annelie vet vad hon och Ludde måste träna på =)


Det är skoj!!

Vad roligt det är att träna hund när allt går som det ska ;)
Idag har vi med hjälp av klickern tränat på från sitt till stå och hon får bara flytta rumpan bakåt. Nu kan hon det till 70% !! Å det på bara 3 tillfällen på totalt ca 15 min. Visst har jag en duktig hund :)

Jag är glad.

Oj oj

Vilken självständig liten dam jag har =) Blev ju som sagt inkallnings träning på kursen idag. Berättade för Hanna hur Lyra brukar göra och Lyra visade även för alla på kursen hur hon gör =)

Fick jätte bra tips på hur jag ska träna henne. Eftersom att Lyra är så självständig och ganska hård så är det jag som ska sluta fjäska för henne och ta och sätta ned foten lite. Ska bli väldans intressant att sehur mycket vi kan prestera innan nästa träff. 
Än fast Lyra är självständig och hård så är hon otroligt lyhörd och lätt lärd och känslig för kroppsspråk. Saker som jag kan utnyttja i vår träning.

Det var riktigt kul och givande idag på kursen och vilken tur att vi har sån duktig instruktör som tar sig tid för alla deltagarna och som ser problemen och kommer med lösningar. Å som berättar för hela gruppen om de olika hundarna så att vi kan se hur olika alla är och att alla förstår att hunden är en individ och att alla metoder funkar inte på alla hundar.

Jag kommer att fortsätta att gå kurs hos Hanna. 

Idag är det kurs

Inkallning står på schemat. Bäst att jag tar linan med ;)

Ingångar

Tränat ingångar med lilltjoppan. Hon har börjat med en liten dumhet! Att bita matte i henden samtidigt som hon kommer runt och sätter sig vid sidan. Inte bra, det betyder för hennes del att det blir inegt beröm eller belöning. Vi jobbar på =)

Lånat hem en bok från bibblan idag. Har länge tänkt låna den men det har inte blitt av förrän idag. Boken är " Fysträning för hund "


RSS 2.0