Inkallning/ Nej!

Jag och Sandra träffades på klubben idag för träning med Lyra. Vi körde inkallning/ Nej träning.



Så Sandra stod och höll i Lyra och jag ropade. När Lyra sprang kastade Sandra bollen och tanken var ju att Lyra skulle fortsätta till mig =) Vilken tur att jag hade lina på henne så att jag kunde stoppa henne innan hon hann fram till bollen. Efter ett par gånger så behövde jag inte stoppa henne med hjälp av lina och ord utan det räckte med Nej! Vi fick även till ett rikigt bra sista " komihågsåduktigduvarpass " =) Då fick Lyra belöningen att springa till bollen efter att hon kommit till mig.

Efter det passet gick vi lite på gungbrädan, utan problem och vi testade även på den lägre stegen som de har. I början var det lite svårt men shit vad snabbt hon fattade att det var långt mellan stegen och att hon har baktassar hon måste hålla reda på =) Mycket duktigt hund idag!

....

Kanske en så rätt händeselös vecka för Lyra. Sandra har vart med henne på en promenad i lördags och i tisdags. Jag tror att Lyra tycker det är ganska roligt att fara ut med nån annan ibland =)
Igår när jag var ute med alla hundarna så fick Lyra verkligen ett tokryck, tror inte jag sett en hund förut med den farten hon hade, hahaha

Så efter hennes galna rejs så tränade vi lite fot och lite inkallning. Inkallningen börjar faktiskt att ta form, numera så lyssnar hon ju faktiskt på mig ;)
Dock har jag tränat alldelse för lite störningsträning men jag och Sandra ska ses på Tisdag så då vet jag vad som ligger på schemat!



Attack på stackars Toivo =)

Bilder


Tackelitack

Sandra tog med Lyra på ett eget träningspass, utan mig =) Vad dom än gjorde så funkar det! Tror att vi ska köra fler gånger på samma upplägg. Att hon fick ta henne själv är för att försöka bryta Lyra´s " beroende " av mig och för att Lyra ska förstå att det finns fler än mig som är roligare.

När vi träffades i Söndags så blev det mest prat =) Men vi körde i alla fall lite inkallning ( som funkade great! ) och lite hanteringsövningar, även dessa gick finfint.


RSS 2.0