Skottkärra och Lyra

Detta har vi tränat på ikväll, att sitta i en skottkärra =))


Ännu mera Inkallning

Happ, tog linan och Lyra med mig ut på vår " gård ". Började jätte bra. Hon var taggad och lyssnade och vi kampade. Sen blev vi störda av en hund i ett fönster så då for vi ut till vår lilla skogsväg. Tyvärr var taggen borta och hon skulle minsann inte leka med nån kamptrasa.
Tur att jag hade korv med mig =)

Hon lyssnade jätte bra och en gång såg jag att hon var påväg förbi mig och sa då " Nej ". Vad gör hon? Jo hon stannar upp och vänder sig lite mot mig så då var det bara att kalla in igen och så mycket beröm har nog aldrigen hund fått förr, hahaha

Visst är det kul när det går bra =))



Lyra i en rutshkana när hon var mycket liten. Inga problem då heller =)

Lek och Inkallning

Tränade lite på inkallningen idag. Gick fint det. Hon har blivit betydligt bättre =)

Lyra har även idag åkt rutshkana, en lite en och inte tyckte hon att det var otäckt.  Sen har hon vart och kollat på lite andra roliga leksaker =) Hade ju med kameran men glömde den i bilen... Så himla typiskt...

Vår

Nu när snön sakta men säkert försvinner från skog och mark har Lyra börjat bli allt mer intresserad av allt som finns i skogen =) Säg där finns ju hur mycket som helst att äta på. Längtar tills det blir ännu mindre snö så att man kan lägga lite spår och se vad hon går för, hihi.

Köde lite störningsträning idag på sitt/ligg stanna. Husse höll på att byta däck och allmänt dona med bilen så det var lite oväsen men inget som störde henne. Super bra ju!

Fredags skoj

Annelie och Ludde följde med mig och Lyra på stan. Det var super! Lyra var verkligen duktig. Det var nog väldigt bra för henne att hennes bästa lekkompis kom med och visade hur man gör =)

Tack Annelie!!

Lite skoj

Blev så inspirerad av vad Sandra hade gjort för slags miljöträning med Idun och Qnutte att jag oxå ville ge mig ut. Det gick inte bra för där var ju en massa barn... Måste fara dit på kvällen =)

Så istället gick jag på en " inkallningspromenad ". Hade lina på försäkerhets skull och så gjorde vi lite olika övningar. Det var roligt för att vi lyckades så bra =) För att hon skulle finna mig lite rolig så hittade vi på andra övningar hos mig när hon kom. Det var uppskattat av henne och nu blev hon trött =) Så ska det vara.

Idag

Jo kursen var jag tvungen att sluta pga min sjukdom men det kommer fler tillfällen.
Idag tänkte jag träna lite koncentration och lite fot... Gick sådär... Efter ett antal försök fick jag henne att gå vid min sida utan starthopp och att hon hade kontakt med mig.

Längtar tills all snö är borta så att man kan börja lägga spår. Tror nämligen att Lyra kommer att passa utmärkt som spårhund =) Viltspåret skall vi oxå testa men jag tror jag måste gå en kurs då för jag kan inget om viltspår. Tänkte även testa lite agility för Lyra är en studsboll och jag tror att hon skulle tycka att agility är skoj.

Dessutom är det är hemma som om att vi har 2 unghundar... Lyra och Toivo är som 2 småbarn, om båda har en strumpa så ska de ändå ha den andras, den kan ju vara roligare. =) Min mamma undrade om inte Toivo var för gammal för sånt nu ( 8år ) men tydligen inte, hahahha

En stund på stan

Tog Lyra ut på stan idag, trots regnet. Det enda som vi egentligen gjorde var att bara sitta still och titta folk =) Hon fick även hoppa upp på olika bänkar och därpå tränade vi sitt och ligg. Där snacka vi störningsträning ;) Men det var då inga som helst problem för henne. Roligt oxå att se att hon inte brydde sig om underlaget ( blött, kallt och olika materila ) Toivo hade då aldrig ens satt sig där, hahah

Nu sover hon gott min lilla loppa =)

Grus, grus och åter grus

Den här årstiden är det inte skoj att ha hund. Det är ju grus över allt i hemmet !! Men det är smällar vi får ta =)

Dessutom i detta hem så ser matte och husse ut som isbjörnar de oxå eftersom att det är en liten parvel som fäller sitt hår... Inte heller det är kul men inte så mycket att göra åt...

Igår när jag tränade inkallning så var hon riktigt duktig. Har fortfarande lina eller flexikoppel på henne för jag litar inte på henne att hon kommer då det verkligen gäller =) Men det går ju framåt i alla fall. När vi ska träna lite forgående så har hon antigen ett mega starthopp eller så följer hon inte med överhuvudtaget... Så för vår del är det verkligen frasen " gör om, gör rätt " som gäller =)


RSS 2.0