Ingen träning ikväll

Hann inte på träningen ikväll. Det stör mig men det kommer ju en ny chans nästa vecka. Har tränat på klossen idag och lite inkallning. Idag lämnade jag Lyra ensam hemma när jag skulle på jobbet. Hade rastat henne väl och aktiverat henne ordentligt innan så när Älskling kom hem var hon lugn, trött och inte stressade på nåt sätt. Hade inte satt dit videokameran men jag ska sätta dit den imorgon.

Nu var det länge sen jag vägde henne så jag måste ta och göra det i veckan. Tänderna lossnar som det ska och än har jag inte sett att hon har några problem så som dubbla rader tänder =)

Home Alone

Lämnade Lyra hemma en stund idag för vi skulle ut och handla lite. Stängde in henne i köket och så gav jag henne ett ben. Sen placerade vi ur filmkameran på golvet i hallen. När vi kom hem kollade vi vad hon hade gjort.

Hon hade gått några varv runt i köket, tittat ut genom fönstret, bitit lite på benet och sen gick hon och la sig och sov tills vi kom hem! Duktig tjej va? =)

Så det känns så skönt att vi kan lämna henne och vi vet att hon gör inte nåt bus eller står och skäller.

Idag har hon fått aktivera sig med konen och sen slockna hon efter det.


Bus med Toivo

Idag tog jag med Lyra på stan igen. Denna gång utan Toivo. Det gick sååå bra =) Hon tyckte att det fanns många intressanta lukter och än fast att det kom cyklister, folk, bussar mm så kunde jag sätta henne och hon hade bara fokus på mig =)

Efter det for jag på Ön och släppte lös henne och Toivo. Lite bus blev det allt men Toivo vill ju helst bara lukta men Lyra fick allt igång honom på en jaktlek. Sen blev puppie trött.
Ikväll har vi tränat lite på sitt stanna och på klossen. Just nu går hon lös på konen och jag hoppas att hon ska bli lite trött av det för i vanliga fall brukar hon bli ett monster kl 19, det slår aldrig fel =) Jag tror att det är för att hon vet att mat tiden börjar att närma sig. Efter att hon fått sin kvälls mat så lugnar hon ned sig. Fördelen med att hon busar på kvällen är ju att hon sover grymt bra på nätterna =)

Prommis och kundvagnar

Var idag först och miljöträna nere på Strömpilen. Där gick vi omkring och titta. Lyra titta jätte noga på en kundvagn, så noga att hon stegade upp en bit på den =) Duktig tjej.

Sen blev det en hundträff med Hundmaffian.  Vi släppte lös alla hundarna ( 4st ) och sen så fick de springa fritt. Det som var så bra att de 3 andra hundarna var inte så jätte nyfiken på Lyra så hon kunde i lugn och ro själv ta kontakt med dem.
Nu har jag en mätt och trött sötnos.



NYHETER

Nu börjar det att likna nå !


Lyra på stan

Tog med mig Toivo och Lyra på stan idag. Hon skötte sig fint, men tyckte att allt var minsann inte roligt =) Vi gick en bit efter E4 och då tyckte hon det var lite jobbigt med allt ljud. Men jag tänker ta med henne massor med gånger och Toivo får följa för att han bryr sig inte om nåt. Inte ens folk =) Men förutom det så var hon jätte duktig och blev jätte trött sen.

Efter att hon sovit några timmar ägnade vi oss klossen och lite andra övningar. Å vet ni, det funkar att ta bort det roliga när hon skäller =) För att när jag några sekunder senare fortsätter låter hon inte på en gång, utan vi kan hinna några övningar innan skallet kommer och då blir det tråkigt. Hon lär sig så bra =)

Träningskväll 4

Oj så nöjd jag är med kvällen =) Först har vi tränat på klossmetoden hemma. Lyra har börjat att skälla och " prata " när hon inte får godis av mig så då gjorde jag helt sonika så att skäller man så får man inte heller träna och ha roligt ! Jag hoppas att detta ska funka.

Nu har vi kommit hem från träningen och där tränade vi fokus, stanna kvar och vi gick serpentiner mellan de andra hundarna. Lyra var bäst ! Hahah

När jag är på dessa träffar så tränar jag bara en halvtimme, de andra håller nog på en timme. Men jag tycker att den tids ramen räcker när man har valp så att man kan sluta när det går som bäst och innan valpen blir trött. Givet tar vi små micro pauser under träningen, =)

Ju äldre hon blir ju längre kan vi ju träna. Nu har jag en nöjd och belåten valp här hemma och känner mig oxå nöjd.

Bus för hela slanten

Lyra har en kompis på gården, han heter Emil.



Lyra in Action

Lyra letar sin middag =)



Inkallning

Tränat lite inkallning idag. Lyra är duktig. Lyra tycker även om att jaga skator upptäckte jag just =)

Den farten hon hade när hon satte efter fåglarna vill jag ha på inkallningen oxå. Måste jag kanske muta henne med enfågel ?? Hahha






Stor öra och lill öra, =)

Me Love

Jag Älskar Lyra.


Lyra´s nya favvo leksaker




Tvättbjörnen är absoluta favoriten =)

Trötter

Lyra blev helt slut efter mat letandet. Hon vaknar bara korta stunder och sen måste hon sova igen. Så ska det vara. Hunden ska vara nöjd och ska bli trött av sin träning =)

Tänk om även vuxna hundar bara behövde så lite för att bli nöjd, men det är väl det som är poängen, att de ska orka mer så att vi kan träna dem längre stunder. Så att vi kan få hålla på med det som vi tycker är roligt, att träna/tävla hund =))

Sniff sniff

Nu fick hon sin mat utspridd på gräsmattan. Hon jobbar på riktigt bra och har uthållighet. Å det var inte så att hon försökte be mig om hjälp när hon inte hittade utan hon jobbade på bra själv.

Det bådar gott inför spår träningar det, =)

Busfröet

Har fortsatt med vårat klossande idag. Jag märker att det blir svårare för henne om jag står en bit ifrån så nu vet jag att jag inte får stå så nära. Annars har hon idag vart rätt lugn men det slår ju aldrig fel att vid 19 tiden så drar hon igång =)

Tips mottages gärna om hur jag ska få henne att sluta med att sträcka sig upp på köksbordet och diskbänken. Det är ju inte så att jag kan springa efter henne hela tiden =))
Om jag hör att hon gör hyss i köket går hon ju därifrån när hon hör att man kommer. Å då är det ju som försent att banna henne...

Har idag oxå övat lite på " stå "... Gick väl sådär, hon sitter ju helst och får hon inte godis för det testar hon med läggande, =)

Men vi kämpar på. Försöker även att få igång hennes lekmetoder oxå... Hon springer inte gärna efter saker och griper men när jag såg hur Maria gjorde med henne så vet jag hur jag ska göra och det funkar fin fint !

Kloss kloss

Vi jobbar på. Hon är så duktig. Nu kan hon stå med båda tassarna på klossen =) Vi försöker även att lära in att hon ska följa med mig vid min sida. Vi kör enligt metoden som finns på Klickerklok  Där finns många bra tips och ideér som man kan lära av =)

Träning pågår

Hon är rolig Lyra.
Har då tränat lite på klossmetoden ikväll. När hon inte förstår börjar hon med konstiga läten =) Hon är så söt men inget som jag tycker om att hon gör. Jag vill att hon är tyst när vi tränar. Så det är nog nåt som jag måste jobba med =)

Sen har hon samma tendenser som Toivo hade när han var valp. Att hoppa upp efter händer och bita, eller som hon oxå gör, hoppar så högt hon kan och biter efter det så kommer ivägen. Detta gör hon bara just när vi tränar ( vill ha godis ) eller när hon är extremt busig och uppe i 1000 varv =)

Så ja vet vad jag har att jobba med förutom allt annat som jag vill att hon ska lära sig. Men jag har lyckats tidigare och kommer att göra det nu oxå =)

Dessutom har hon tappat en tand! Jag hoppas att jag sen kan hitta nån tand som hon har tappat för jag skulle vilja spara några =)



Träningskväll 3 och annat

Som sagt har vi vart sjuka här så det har blitt lite träning =) Men igår var vi på träningskvällen och det gick väl så där kan jag tycka... Hade själv kanske inte riktigt motivationen med då jag inte kände mig så pigg. Men vi gjorde i alla fall ett kort pass och det viktigaste var i ju att hon fick se andra hundar och folk.

Idag har jag i alla fall motivation så vi har börjat att träna enligt " klossmetoden " för att få bakdelskontroll. Lyra tycker verkligen att det är skoj och då blir man ju så glad =)

Sjuka

Nej, inte Lyra, utan husse och matte... Så då får det bli lugna dar framöver =) Men det är ju inte så lätt med henne, haha Så idag fick vi fara och inhandla super roliga leksaker till henne. Ska lägga upp en bild på de senare och sen har vi helt sonika släppt lös henne på innergården så att hon får göra av med överskotts energin! Hon har sprungit som en galning =)

Så v i har kommit fram till att vara sjuk och ha valp är inte en bra kombination =)

Men allt går att lösa på bästa sätt. Huvudsaken är att Lyra är glad och får lite aktiviteter att göra =) 

Leta korv!

Nu har jag vart ute med Lyra och hon fick leta korv =) Kastade ut ett gäng på gräsmattan och så var det bara för henne att låta näsan göra jobbet vilket gick galant =)

Klor är även klippta utan några protester och i dagsläget väger hon 12,5 kg.


Ensam

Medans jag jobbar så brukar ju Lyra vara hos min mamma. Så även idag. Men idag skulle jag på möte... Då jag inte vill "överbelasta" min mamma med valpen så bestämde jag mig för att då får hon vara i bilen. Jag har under dessa veckor sett att hon är trygg i bilen och somnar ganska omg när jag kör iväg. Sagt och gjort.

Baxade in buren i bilen och sen hundar. Sen iväg och hon somna i buren. Efter mötet när jag kom tillbaka ( efter ca 1 timme ) sov hon så sött. Hon vaknade inte ens av att jag öppnade bildörren.

Det känns skönt att inte ha en galen valp i bilen =)))

Lite träning

Fortsatte med sitt stanna kvar träningen.  Lyra lyssnar verkligen på mig och hon VILL träna ♥
Sen så älskar hon den blå konen. Hon vet vart den är och då står hon bara och stirrar på den och sen på mig, typ som att " Men matte, jag vill leka med NU! "

Sen har ju en tendens till att dra allt i soffan, även konen, och jag vill inte ha en massa rivmärken i soffan så idag sa jag att Nej du får inte. Å gissa, hon lyssnade. Min duktiga tjej!

Träningskväll 2

For iväg på träningen med Lyra. Det var riktigt många där vilket är jätte kul såklart. Idag var det ett annat upplägg än förra gången. Gjorde först några serpentin övningar sen blev det olika stationer. Vi tränade bara på sitt stanna kvar. Så fick vi även träffa Maria och Senja =)

Så lyra fick sig en lekkompis =) Det var så söta tillsammans.





Söta lilla Senja.

Söndags Träning

Idag fick det bli lite inlärning av fot positionen. Lyra är så duktig så !! Sen fick hon även leka med sina aktiverings leksaker och efter det blev hon trötter och hon sover fortfarande. Gissar att hon kommer att va tok pigg sen men då tänkte jag presentera henne för metall apporten =)

Please Help Me =)

Oj oj oj ! Så galen puppie vi har! Sen kl 17 har hon hållit låda. Hon har lekt, lekt, lekt... Nu var vi ute med henne och då var det så mkt spring i de små benen =) Jäklat anamma vad hon sprang på gården alltså, helt över ycklig ♥

Sen tycker hon att allt som hon har och som är roligt ska upp i soffan... Nu senast var det konen, aktiveringsleksekan ni vet... Givet att den skulle i soffan, hahaha

Nu ska jag försöka få en galen hundvalp att ta och lugna sig lite, =)

Kvällsmys

Avslutar kvällen med mina hjärtan =)






Toivo ville inte ligga och mysa med oss utan med sig själv under sängen =)

BildSerie



Haha, jag ska allt ta dig!





Attans vad fort du springer !





Oops, nu blev hon sur... Bäst att passa sig...





Jag drar mig ur och håller mig i bakgrunden...




Sen blev jag trött och ville sova med matte i soffan =)


Snö

Imorse (läs kl 05! ) så var jag ute och rastade Lyra. Det hade snöat lite, kanske 1cm. Snacka om att det var en hund som var helt uppslukade av detta vita som låg på marken. =)

Hon luktade och luktade, smakade lite, grävde på snön och höll på. Så till den graden att hon glömde nästan bort att hon skulle rasta sig, haha, sötisen ♥



Miljö

Idag har vi vart på buss stationen och mött upp en vän. Lyra var som alltid väldigt duktig. I övrigt så tränar vi på och det funkar fint. Har även fått lite fler tips av Maria idag så de ska vi köra på. Lyra har kommit i orytm. Hon sover på eftermiddag i några timmar vilket innebär att vi får ett monster på kvällen, =))

Men hon sover bra och väsnas inte. Dessutom har jag nu hennes bur en bra bit ifrån mig och det bekommer henne inte alls, =)

Lyra busig




Ligg träning

Jisses vad framåt det har gått idag. Har ju inte tränat nå förra veckan men idag tränade vi ligg. Efter några ggr så behöver jag inte ens visa henne med handen vad hon ska göra =)
Det gick så bra att om jag står framför henne så erbjuder hon läggande självmant ! Jippi !!

Träningskväll

Nu har jag och Lyra vart på vår första träningskväll! Lyra var sååå duktig. Hon hade fokus på mig och brydde sig inte så mycket om de andra hundarna. Vi gick serpentiner mellan de andra hundarna, vi hälsade på varann utan att hundarna fick hälsa på varann. Allt gick så bra för mig och Lyra.

Dock är jag lite skeptisk mot de som har dessa träningskvällar. En del är nog inte så duktig och speciellt inte på träning av valpar... Men jag kommer att fortsätta att fara dit för Lyra´s skull.  Dessutom så undrade " ledaren " vad jag hade för ras. Ja, en VH tyckte jag. Jaha du ska bara ha henne som sällskap?? Öh nej, tyckte jag... Vet ni vad hon då säger ? Jaha ska du alltså jaga med henne?

What!!? Nej sa jag, jag tänker satsa på bruks och lydnad!

Well, där ser man man folk vet vad om de olika raserna =))

Konstigheter

I några dar ( eller veckor ) haha Så kan sidan se konstig ut för jag är inget datasnille och jag försöker få till designen på sidan, =)

Eftersom att Lyra vart taskig i magen så får hon majsvälling och hon ÄLSKAR den! Har tänkt att hon får den varje dag tills paket är slut då hon även behöver öka i hull efter magsjuke historien =)

Men nu är hon så jäkla pigg och glad så man kan inte tro att hon var så sjuk som hon va!

Sen så har hon ju blivit sååå STOR, helt otroligt så valpar växer! Oftast brukar men ju bli " hemmablind " men jisses som hon växer. Vi skulle få en bädd av svärmor, hon sa att hon kan ha den som bädd läääänge... Vi kollade ikväll och insåg att hon kan väl sova i den typ 1 vecka till sen är den förliten =)

Jisses

Vilket bustroll vi har alltså! Idag har hon vart helt galen! Skulle försöka fota henne men det är så svårt för hon kan ju aldrig stå still =)

Magen verkar det gå åt rätt håll med i alla fall. Jag hoppas att under veckan så ska den vara normal igen =)

RSS 2.0