Kurs idag

Lyra var inte rolig på kursen idag. Hon hade noll koncentration på mig. Bara lukta lukta och titta på de andra. Jag fick verkligen jobba för att hon skulle se mig, å jag hade köttbullar med men det dög inte =)

Tillslut lyckades jag få till nån form av träning, hahaa

Vet inte varför hon var så idag...? Kanske trött efter resan igår...  ;)
Under veckan ska vi träna på att gå fint och att inte dra i kopplet. Nästa träff blir det inkallningsträning och det vet jag ju att det behövs ju verkligen, haha, tur är att vi ska byta ställe att vara på och på det nya stället är inhängnat!

Sundsvall

Idag blev det en tripp till Kennel Tågabo =)
Lång resa med snörök och en massa andra fordon ivägen ;) Lyra som blir åksjuk så fort hon sitter i en bil kräktes bara 2 gånger. Väl framme var hon lite skeptisk för det var ju en massa hundar där men efterhand blev hon mindre misstänksam =) Var på gården lös och jag fick givetvis inte fast henne när det var dags för lite fotografering =)

Riktigt skoj att träffa Bella´s halvsyskon! Så lika dom är ändå, både i utseende och i sättet! Sen fick vi ju träffa 2 små söta puppisar, hade lätt tagit dem med mig. Så framåt och glada och nyfikna =)

Riktigt skoj att Lyra kände igen Sandra, har inte sett Lyra reagera så på nån annan " okänd " människa... Hon var lite som när jag kommer hem från jobbet =)

Så vi ser fram emot nästa besök i Sundsvall!


Fina eller?

Myshundar :)



Snart ser vi inte skillnad på dem =))

Backa!

Idag tog jag mig i kragen! Har nu tränat Lyra på att backa med hjälp av klickern. Gick super! Måste ju ta och utnyttja att hon är ung och att hon är en snabb lärd hund.. Hur ska vi annars kunna tävla om jag inte träna henne?? =)

Har hunnit med 3 mini pass och kommer nog hinna med ett mini till innan jag ska till jobbet =)
Nu är jag taggad!

Behöver nya ideér

Jag har torka på ideér på hur jag ska träna inkallning! Behöver roliga tips på hur jag ska göra, och jag ska kunna utföra dom utan nån medhjälpare =)

Så, tips välkomnas!

Inte bra...

Jag har ju sämst inkallnig på min hund! Fasiken men jag har ju bara mig själv att skylla... Tur att jag går kurs =) Ska även be Annelie hjälpa mig nån dag när hon är i stan.

Apropå Annelie, det är hon som äger Ludde... I lördags så kvälls rastade jag Ludde och Lyra, gissa om att det var bus i 40minuter. När jag kom hem med dom var dom små några isbitar =) Å i söndags ville Annelie att vi skulle släppa dom men jag tyckte vädret var så dåligt så hon fick ta Lyra med sig och det hade gått jätte bra!

Ingen kurs idag

Eftersom att det har vart så kallt idag blev valpkursen inställd. Det är ju inte så mysigt att vara ute och träna hund i snålblåst och minus 20 grader =)

Så även kommande vecka kommer vi att träna på kontakt och olika belöningar.

Man blir glad

När vi var på kursen så var det även en annan hundträning där. När den var slut kom en kvinna fram till mig och undrade vad jag hade för ras... Ja en VH sa jag.

Hon sade då : Jaha, en bruksras??
Japp sa jag med ett leende =) Det kändes gott att höra =)

Fick även massor med beröm för att Lyra var så fin!

Valpkurs igår

Jisses vad det var skoj! Var ju som ett tag sen jag gick kurs... Vi fick belöna på olika sätt, dvs alla belöningsformer, mat, jakt, taktila,röst och kamp. Då märkte man vad som behövs jobbas mer med. I vårat fall är det kampen... Visst hon kampar lite men inte lika mycket som jag vill =)

Så det ska vi jobba på i veckan. Medans vi hade fika träning var det passivitets träning och det gick ganska bra för vår del. Vissa hundar bara stod och gafflade men Lyra var tyst och det var bara ett fåtal ggr som hon försökte busa med övriga.

Vi tränade även på inlärningen av " bra " Men det kunde ju Lyra sen tidigare och det visade sig för hela gruppen då vi testade alla hundar för att se hur/om det reagerade på när man sa beröm ordet. Lyra bara kastade sig runt och undrade vad hon skulle få =) Precis som det ska vara.

Eftersom att det var några av oss med tävlingsambitioner så skulle vi få lite extrahjälp... Så att vi tex lär in sitt vid sidan rätt på en gång så att man inte sen måste skola om hunden.

Kontaktövnngar gjordes även.

Ser framemot nästa träff på söndag =)

Så vår plan för veckan:

* Kampa mera
* Träna på belöningsordet och kontakt



 


Aktivering för hela slanten

Medans vi ser en film så roa sig Lyra med detta =)



taggig boll fylld med leverpastej. Kan ju säga att det sysselsätter en hund läääänge =)
Finner det skoj att komma på nya aktiverings metoder =)

Bus med Emil

Lyra träffade söta Emil idag och vad dom busade =) När man ser lilla Emil och Lyra tillsammans så ser man hur hon har vuxit! Förutom var de ju nästan jämnstora och Emil han är en Jack Russel, hahha
Men storleken spelar ju ingen roll säger dom ju ;) Som har lika kul får det och tur att Emil är van att leka med stora hundar för Lyra kan vara ganska hårdhänt mot honom.

Ikväll blir det lite " ringklocks " träning hade jag tänkt. Vill inte att hon ska rusa fram och skälla när det ringer på dörren utan bara att hon är tyst.

Längtar tills kursen drar igång...


Nu ni!

Välkommen på valpkurs!

Vi kommer att starta kursen måndag den 15 februari, klockan 13.00.

Vid första tillfället kommer vi att gå igenom belöningar, kontakt och inlärning av belöningsord, självklart kommer vi också att ha en presentation av er deltagare.

Vi kommer också gå igenom vilka moment som ska vara med under kursen så fundera om du har något speciellt du vill gå igenom !

Att ta med: Fika, något att sitta på, kläder efter väder.

Olika belöningar till er hund: bollar av något slag (gärna med snöre, en kamp trasa av något slag (trasbit), ett riktigt gott godis tex (köttbullar, korv) och er själv så klart.


Se upp där hemma


Så håll koll!

Bus bus

Nej träningen går jätte bra. Jag tror hon kan Nej nu =)
Idag har hon busat som en galning i 3 timmar så nu är hon utslagen, hahha Sen när hon vaknar så blir det den dagliga promenad som är lite längre så att hon riktig får göra av med alla energi som alla unghundar har =)

Dessutom börjar vi på att få lös den ena mjölktanden, vi har kampat som galningar och det har gett resultat =)

LuddeBus

Vi träffade Ludde nu... Insåg då hur mycket Lyra har växt! Dom är nu lika stora =) Å väldigt stiliga tillsammans, en svart och en vit. Ska nån gång försöka få ett fint kort på dem tillsammans men det lär ju bli svårt då ingen av dem vill vara stilla, hahah



( numera lika stora =) )

Nej träningen

Ja, den går framåt, som tur är =) Idag när vi var ute på vår vanliga prommis så insåg jag hur snäll Toivo är. Lyra bara biter och sliter i honom och han säger inte ett voff... =)Vore jag han skulle jag bli igalen på henne, hahha

Just nu sitter husse och spelar lite bas och Lyra vill vara med, så pass mycket att hon gärna vill smaka på basen, =) Så man kan lätt säga att hon tycker inte att den är otäck, =)

Brukshunden

Helt klart det bästa numret hittils =) Inte bara för att det var en artikel om Vit Herdehund utan även för snygg layout och många intressanta artiklar. Tycker att de senaste åren har Brukshunden vart ganska ointressant med tråkiga reportage.. Men nu verkar det bli bättre och jag hoppas att det fortsätter vara så! =)

Inkallning och " Inte leka med andra i koppel " träning

När jag vaknat så tog jag med mig Toivo och Lyra på en promp i skogen. Tänkte försöka träna lite inkallning. Gjorde så att när hon då sprang mot mig fick hon beröm och godis och efter varje gång så kom hon till mig liite fortare =) Det går framåt men det märks att jag inte har lagt ner min själ i hennes träning så jag har ju bara mig själv att skylla... =/

Ikväll så blev det lite sitt stanna och sen detta med att inte busa med de andra hundarna medans vi är ute på koppel promenad. Det var ett större projekt men till slut så såg jag ett lite ljus i tunnel =) Ska bara träna meeera på det varje gång vi är ute =)


Kamp och ligg

Idag fick det bli lite ligg träning och det har jag inget annat säga om att det gick bra.

Sen kamp träning =) Dels för att bygga upp hennes kamplust och att försöka få ut vissa tänder, ;))

Sen blev hon trötter men jag skulle ut på en del ärende med bilen och då hon fortfarande blir åksjuk så fick hon givetvis följa =) Ingen kräks kom men en massa dregel, hahha, men med mera bilåkning så kommer det att sluta.

RSS 2.0