Vikt

Hur kan nåt så litet väga så mycket? Jag fattar det inte? Lyra väger alltså i dagsläget 27,6 kg!! Nej, hon är inte tjock.

SvartVit hund

Liten vit hund sprang till skogs... Tillbaka fick jag liten svart vit hund =)




Äntligen här!



Nu skall det här viltspåras!! =) Lyra har redan vart och tjuvsmakat på dem och Toivo tyckte minsann att han skulle inte dela med sig ;)

Supernöjd!

Jag och Sandra spenderade 2 timmar i skogen idag. Hon la ett spår till Lyra som innehöll ett stop, en rät vinkel och sen slut. Detta var Lyra´s första räta vinkel och hon tog den så himla fint!! Mot slutet blev det lite tjorv, hon hittade inte slutet men som tur var hade Sandra lagt ett kortare helt rakt spår som hon då fick ta så att hon fick ett slut. Hon spårade så himla fint!



Själv hade jag lagt ett motivations spår till Sandra och Zerox och även han hade lite problem med slutet... Men vi var då så nöjda med våra hundar idag så =) Å vädret var så underbart härligt idag, ett riktigt bra spår väder kan man säga.
Även Sandra tyckte att jag kunde köra med Toivo´s sele bara för att få Lyra att koppla ihop vad det är vi ska göra. Men snart så ska hon få en egen sele =)



Zerox får fiiin belöning =)


Idag

Jag och Lyra har nyss kommit hem från skogen. Först fick det bli en bus promenad och sen ett litet spår. Nu la jag ett helt rakt spår med ett stop och sen slut. Det gick fint. Absolut inget att klaga på. Jag har ännu inte köpt nån spår sele men idag fick hon ha Toivo´s gamla... Den kanske var lite liten men det funkade. Bara så att hon får bli van att ha en sele i spåret istället för halsband =)

Nu bör jag dessutom ta och lära in henne på vad spårpinnar är =) 

Spår idag

La 2 spår till henne. Medans det fick ligga och " gro " så tänkte jag träna lite lydnad... det gick inte super för hon ville minsann bara ut i skogen. Jag fick sätta en henne i bilen en stund så att hon skulle lugna sig lite ;) Efter den pausen gick det lite bättre med lydnad.

Eftersom att jag inte hittade min spårlina blev det koppelspårning idag. 1:a spåret gick hur bra som helst! Hade en liten böj på det och jag vet inte hur långt det var, kanske 150m... Jag skulle ha nöjt mig där, men dum som jag var tänkte jag att det gick så himla bra med det spåret så vi tar det andra oxå... Dumt.

Hon blev tvär rädd för nåt och tappade spåret... Fast hon hittade slutet på nåt konstigt sätt i alla fall. Så en stor läxa till mig: sluta när det går som bäst!


Magsjuka...

Lyra har magsjuka... Varför kan inte hundar förstå att det är för deras eget bästa de inte får mat på ett dygn? Man känner sig ju jätte hemskt =(
Men imorgon blir det lite risvatten, sen lite ris, sen lite ris med torsk osv =)

Blev inget spår idag. Men det tar vi igen efter helgen.

Spårböj

Gjorde nyys ett spår till lilla damen. Det var väl ca 150m långt med en böj. Hon startade lite försiktig men sen kom hon igång. Böjen var inget hinder för henne.

Jag är supernöjd =)

2 spår

Idag la Sandra 2 spår till Lyra. Vi tänkte att om det skiter sig på första så har vi ett reservspår. Nu var ju Lyra så duktig så att inga av spåren gick dåliga =)

Själv la jag ett spår till Sandra och jag undrade verkligen hur det skulle gå men det gick suveränt! Vilken fin spårhund hon har.

Eftersom att vi var I20 skogen så fick vi även skott träning till våra hundarna. Nu hördes ju inte skotten så där överdrivet högt men bättre ingenting.
Vi tränade även inkallning med Lyra och där finns inget att klaga på. Lyra´s tandvisning idag finns det inget att säga om... Förutom hur duktig hon var!!


RSS 2.0