Valpkurs igår

Jisses vad det var skoj! Var ju som ett tag sen jag gick kurs... Vi fick belöna på olika sätt, dvs alla belöningsformer, mat, jakt, taktila,röst och kamp. Då märkte man vad som behövs jobbas mer med. I vårat fall är det kampen... Visst hon kampar lite men inte lika mycket som jag vill =)

Så det ska vi jobba på i veckan. Medans vi hade fika träning var det passivitets träning och det gick ganska bra för vår del. Vissa hundar bara stod och gafflade men Lyra var tyst och det var bara ett fåtal ggr som hon försökte busa med övriga.

Vi tränade även på inlärningen av " bra " Men det kunde ju Lyra sen tidigare och det visade sig för hela gruppen då vi testade alla hundar för att se hur/om det reagerade på när man sa beröm ordet. Lyra bara kastade sig runt och undrade vad hon skulle få =) Precis som det ska vara.

Eftersom att det var några av oss med tävlingsambitioner så skulle vi få lite extrahjälp... Så att vi tex lär in sitt vid sidan rätt på en gång så att man inte sen måste skola om hunden.

Kontaktövnngar gjordes även.

Ser framemot nästa träff på söndag =)

Så vår plan för veckan:

* Kampa mera
* Träna på belöningsordet och kontakt



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0